Het kan zomaar eens voorkomen: je hebt dringend geld nodig: je wat moet laten repareren, maar je hebt geen geld om het te laten repareren. Een kapotte wasmachine of een lekkage kunnen echt niet wachten tot je weer geld hebt. Veel mensen willen hiervoor niet bij een bank of een financiële instelling aankloppen. Voordat je het geld dan op je rekening hebt, duurt het weer een tijdje. Je lening moet namelijk gecontroleerd worden bij het BKR en je inkomen wordt getoetst. Hierdoor kan het nog wel een tijdje duren voordat die kapotte wasmachine of lekkage weer gerepareerd is.

Geld lenen van je buren kan een oplossing zijn. Je kan altijd proberen om geld te lenen van een goede buur. Je hebt het geld dan gelijk in je handen en je kan de wasmachine of de lekkage gelijk laten repareren. Vaak is het ook nog goedkoper: je hoeft over het bedrag vaak geen rente te betalen. Dit moet je namelijk wel als je geld leent via een bank.

Maar vergeet niet: maak er wel goede afspraken over! Over geld ontstaat namelijk vaak veel problemen. Vriendschappen en families zijn verwoest door het problemen rondom geld. Je kunt beter een goede buur hebben dan een verre vriend. Spreek vooraf een betalingstermijn af en zorg dan ook dat je het geld dan ook echt hebt. Vraag ook vooraf even aan je buur of hij of zij er nog wat extra voor terug wilt; niet dat hij iets van jou verwacht en jij niets voor hem hebt. Desnoods maak je een nette brief op en die ondertekenen jullie allebei. Zo staat het zwart op wit en kunnen jullie er nooit problemen over krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *