Duurzaam omgaan met smartphones
Tegenwoordig heeft ruim 90% van alle inwoners in Nederland een smartphone in zijn of haar bezit, al deze toestellen zullen over enkele jaren vervangen gaan worden omdat er nieuwe modellen in omloop komen. Echter betekent dat niet direct dat de kwaliteit van de toestellen ook direct slecht is, vaak is de levensduur van een smartphone tegenwoordig minimaal 3 jaar terwijl je ziet dat veel mensen na 2 jaar al een nieuwe smartphone kopen. Alles behalve duurzaam natuurlijk, in dit artikel leggen wij uit hoe je duurzaam om kunt gaan met je oude smartphone.

Tweedehands markt
De eerste optie is om jouw tweedehands telefoon de tweedehands markt op te brengen. Dit kun je doen door hem bijvoorbeeld aan te bieden bij Speurders.nl, Marktplaats.nl of andere websites waar je gebruikte producten kunt verhandelen. Op deze manier zal jouw tweedehands toestel niet in de kast eindigen en zal een tweede gebruiker het oude toestel kunnen gebruiken. Zo wordt voorkomen dat de oude toestellen verwaarloosd raken en er continu maar nieuwe smartphones gekocht worden. Dit is natuurlijk zonde van de materialen die gebruikt zijn, deze zijn immers nog niet aan haar einde. Ten tweede heeft de koper van het tweedehands toestel natuurlijk een goed functionerende smartphone tegen een relatief lage prijs.

Inleveren bij een ophaalpunt voor cash
Wanneer je liever niet de gebruikte telefoon aan wilt bieden op websites als Markplaats en Speurders, omdat je er bijvoorbeeld simpelweg geen tijd voor hebt of geen zin hebt in vreemde mensen aan de deur? Dan kun je er ook gewoon voor kiezen om je oude telefoon in te leveren inruil voor geld. Dit kan in veel gevallen zelfs gewoon bij telefoon winkels of grote retail ketens die elektronica verkopen. Daarnaast zijn er ook websites waar je jouw toestel naar toe kunt sturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *