Wie kent het niet: je gaat jouw kledingkast opruimen en je komt enorm veel kleding tegen dat je niet meer gaat dragen of niet meer past? Wat ga je er dan mee doen? Veel mensen willen deze kleding dan direct weggooien, echter zijn er nog veel meer opties, je kunt heel duurzaam omgaan met gebruikte kleding. Hieronder een aantal opties waardoor je duurzaam om kunt gaan met gebruikte kledingstukken.

Verhandel het op marktplaatsen
Waar de meeste mensen de kledingstukken weggooien is het natuurlijk ook een optie om de kleding nog door te verkopen. Heel veel mensen doen dit en er is ook zeker vraag naar, het aantal verhandelde kledingstukken via het internet is enorm! Dan kun je je afvragen wat je dan allemaal kunt verhandelen, aangezien sommige kledingstukken wellicht niet zo passend zijn om te verhandelen, op het internet worden
alle kledingstukken verhandeld! Zo wordt zelfs lingerie setjes, schoenen en ander ondergoed verhandeld via marktplaatsen. Naast de traditionele marktplaatsen als Marktplaats.nl, Speurders.nl en Tweedehands.nl bestaat er nu ook een deel platform dat volledig gericht is op kledingstukken, genaamd United Wardrobe. Op dit platform kun je inloggen met jouw Facebook profiel en op deze manier op jouw eigen account al jouw gebruikte kleding aanbieden en verkopen. De potentiele koper kan zo zien door wie de kleding gedragen is en een wel overwogen beslissing maken of dat past binnen het verwachtingsprofiel.

Verder kun je natuurlijk ook duurzaam omgaan bij het kopen van nieuwe kleding. Zo kun je nagaan van welk materiaal de kleding gemaakt is en of dat onder de noemer ‘duurzaam’ geschaard kan worden. Bekijk dus goed waar je kleding koopt en hoe de kleding geproduceerd is. Op deze manier kun je dus bij de aanschaf van de kleding al duurzaam zijn en vervolgens bij de eventuele doorverkoop ervan opnieuw een goede bijdrage leveren aan een duurzame samenleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *